Opticians

All courses are pending accreditation.  We will update as the course becomes accredited.


Thursday, October 17

NCLE Approved courses

  • 11:00 a.m. – (Course 304) Garbig – Childrens Vision: More Than Just 20/20 (1 hr.) – NCLE: CT19R156-3
  • 11:00 a.m. – (Course 305) Brujic– Slit Lamp Virtual Workshop (1 hr.) – NCLE: CT19R155-2
  • 11:00 a.m. – (Course 306) Quinn – Presbyopic Contact Lens Management – Real Cases From The Trenches (1 hr.) – NCLE: CT19R162-3
  • 2:00 p.m. – (Course 200) Greiner – Insertion and Removal of Soft Contact Lenses and RGPs (1 hr.) – NCLE: CT19R159-1
  • 3:00 p.m. –(Course 203) Greiner – Insertion and Removal of Hybrid and Scleral Contact Lenses (2 hrs.) – NCLE: CT19R160-1
  • 3:00 p.m. – (Course 311) Garbig – Breakthrough Technologies On the Horizon (1 hr.) – NCLE: CT19R157-2
  • 4:00 p.m. – (Course 314) Garbig – The Digital Eyestrain Explosion (1 hr.) – NCLE: CT19R158-2

ABO Approved courses

  • 10:00 a.m. – (Course 301) Garbig – Photochromic Technology Past, Present, and Future (1 hr.) – ABO: ST19R336-2
  • 11:00 a.m. – (Course 303) O’Keefe – The DNA of Ophthalmic Lenses (1 hr.) – ABO: ST19R344-2
  • 11:00 a.m. – (Course 304) Garbig – Childrens Vision: More Than Just 20/20 (1 hr.) – ABO: ST19R337-3
  • 11:00 a.m. – (Course 306) Quinn – Presbyopic Contact Lens Management – Real Cases From The Trenches (1 hr.) – ABO: ST19R347-3
  • 2:00 p.m. – (Course 307) O’Keefe – Optical Tic Tac Toe (1 hr.) – ABO: ST19R345-2
  • 2:00 p.m. – (Course 308) Garbig – Vision and Learning Connection (1 hr.) – ABO: ST19R338-2
  • 4:00 p.m. – (Course 314) Garbig – The Digital Eyestrain Explosion (1 hr.) – ABO: ST19R339-2

CPC Approved Courses

  • 11:00 a.m. – (Course 304) Garbig – Childrens Vision: More Than Just 20/20 (1 hr.) – CPC: CV-0008-18
  • 11:00 a.m. – (Course 306) Quinn – Presbyopic Contact Lens Management – Real Cases From The Trenches (1 hr.) – CPC: CL-0021-18
  • 2:00 p.m. – (Course 307) O’Keefe – Optical Tic Tac Toe (1 hr.) – CPC: OP-0045-19
  • 3:00 p.m. – (Course 311) Garbig – Breakthrough Technologies On the Horizon (1 hr.) – CPC: PH-0011-16
  • 4:00 p.m. – (Course 313) O’Keefe – Patient Complaints A Matter of When Not If (1 hr.) – CPC: PM-0078-18

Friday, October 18

NCLE Approved Courses

  • 7:30 a.m. – (Course 316) Lawrence – Preventing Burnout (1 hr.) – NCLE: C19R036
  • 10:30 a.m. – (Course 324) Lawrence – Basic Ocular Anatomy and Physiology for Technicians and Assistants (1 hr.) – NCLE: CT19R161-1

ABO Approved Courses

  • 7:30 a.m. – (Course 315) Garbig – Can You Walk The Eye Doc Talk? (1 hr.) – ABO: ST19R340-2
  • 7:30 a.m. – (Course 316) Lawrence – Preventing Burnout (1 hr.) – ABO: S19R261
  • 7:30 a.m. – (Course 317) O’Keefe – Optical Family Feud (1 hr.) – ABO: ST19R346-2
  • 10:30 a.m. – (Course 324) Lawrence – Basic Ocular Anatomy and Physiology for Technicians and Assistants (1 hr.) – ABO: ST19R341-2
  • 10:30 a.m. – (Course 325) Carter – Six Ways To Be A Team That Rocks (1 hr.) – ABO: S19R255
  • 12:30 p.m. – (Course 326) O’Keefe – Optical Rapid Fire Session (2 hrs.) – ABO: S19R263
  • 2:30 p.m. – (Course 332) Lawrence – Visual Acuity Testing, Techniques and Recording (1 hr.) – ABO: ST19R342-1
  • 2:30 p.m. – (Course 333) Carter – Total Recall (1 hr.) – ABO: S19R256
  • 3:30 p.m. – (Course 335) H. Richman – Modifiers the Good, The Bad, and The Audited (1 hr.) – ABO: ST19R348-3

CPC Approved Courses

  • 7:30 a.m. – (Course 315) Garbig – Can You Walk The Eye Doc Talk? (1 hr.) – CPC: AP-0028-18
  • 7:30 a.m. – (Course 316) Lawrence – Preventing Burnout (1 hr.) – CPC: PM-0107-16
  • 2:30 p.m. – (Course 332) Lawrence – Visual Acuity Testing, Techniques and Recording (1 hr.) – CPC: PT-0013-17
  • 3:30 p.m. – (Course 335) H. Richman – Modifiers the Good, The Bad, and The Audited (1 hr.) – CPC: CW-0017-19

Saturday, October 19

NCLE Approved Courses

ABO Approved Courses

  • 8:00 a.m. – (Course 338) Lawrence – What Every Tech Should Know About Ocular Emergencies (1 hr.) – ABO: ST19R343-2
  • 8:00 a.m. – (Course 339) Carter – Digital Dispensing 101 (1 hr.) – ABO: S19R257
  • 9:00 a.m. – (Course 343) Carter – Front Office Procedures – Memorable First and Last (1 hr.) – ABO: S19R258
  • 10:00 a.m. – (Course 344) Charest – Compete For The Walking Rx’s (1 hr.) – ABO: S19R261
  • 10:00 a.m. – (Course 345) Lawrence – Professional Work Attitudes (1 hr.) – ABO: S19R262
  • 10:00 a.m. – (Course 346) Carter – Staff Responsibilities in Coding and Billing (1 hr.) – ABO: S19R259
  • 11:00 a.m. (Course 350) Carter – Who Is Going To Train These People (1 hr.) – ABO: S19R260

CPC Approved Courses

  • 9:00 a.m. – (Course 343) Carter – Front Office Procedures – Memorable First and Last (1 hr.) – CPC: PM-0115-17
  • 10:00 a.m. – (Course 346) Carter – Staff Responsibilities in Coding and Billing (1 hr.) – CPC: CW-0015-18
  • 11:00 a.m. (Course 350) Carter – Who Is Going To Train These People (1 hr.) – CPC: PM-0110-18